Permakultur

För Jorden &  Framtiden

HÅllbar Livsstil

Permakultur Skapar Möjligheter

Målet för permakultur är ett hållbart samhälle, som skapar meningsfullt arbete, bättre miljö, hälsa, solidaritet och säkerhet. Kärnan i permakultur är ett designverktyg. Det är baserat på platsens förutsättningar, ekologi, energieffektivitet och ett etiskt förhållningssätt.

Begreppet Permakultur myntades av Bill Mollison (läraren) och David Holmgren (studenten) i Australien på 70-talet som en reaktion industri-jordbruket som kan förstöra en känslig jord inom något tiotal år.

Meningen är att leva i samspel med naturen och att få energierna att flöda på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt. Att leva som en bonde på 1800talet ( utan bekämpningsmedel och konstgödsel m.m.)men med hjälp av dagens kunskaper och teknik.

Designen används för att planera mänskliga aktiviteter bättre, för att tänka igenom energi-flöden och kanske till och med bygga upp energin på ett projekts plats.

Permakultur är ett samarbete med naturen, med omsorg om människorna och om jorden för att skapa miljöer som bygger på ömsesidigt positivt beroende i kvarter, byar och företag.

Jag (Mireille Lewis) har arbetat med permakultur sedan 2016 och tog slutligen mitt Certifikat som permakulturdesigner 2018 för Martin Gustavsson Philipp Weiss, och Annevi Sjöberg. De sistnämnda har även skrivit och publicerat den fantastiska, Skogsträdgårdsboken – Odla ätbart överallt, som är en fantastisk bok att ha i sin bokhylla som Permakulturintresserad Skogsträdgårdsodlare!

 

Västergården

Inspiration mot en hållbar livsstil

Som Certifierad Permakulturdesigner hjälper jag dig gärna med råd och inspiration mot en hållbar livsstil. Läs min blog och kontakta mig gärna om du har någon idé på spännande samarbeten. Jag är öppen att höra dina förslag…

 

 

Social Media

Follow Along