Permakultur

För bina &  Framtiden

HÅllbart trädgårdsliv

Örtspiraler för både mat och husrum

Örtspiralen planerades enligt permakulturdesign (som är ett sätt att leva/bygga/skapa/odla i samklang med naturen och dess kretslopp) 2016-2017 och började byggas sommaren 2017. Perenna örter planterades i spiralen.
 
Fick fina örter hela sommaren 2018 trots den extremhöga värmen utan att behöva vattna,… kändes som en rikedom då allas vattennivåer va låga och vi hade bevattningsstopp i trädgårdarna.
 
I år 2019, på våren när snön försvunnit kröp det fram insekter som övervintrat i spiralen och vårsolen väckte sedan alla örter till liv. Sommaren 2019 står nu örtspiralen i full prakt igen, och inget vatten mer än regn har skapat detta…!

 

Förutom örtspiraler finns det massor med annat du kan göra för att rädda bina – besök operation rädda bina för att läsa mer! Har nedan finner du både länk till rädda bina och ett galleri av bilder som visar hur du bygger din egen örtspiral. 

 

Västergården

Inspiration mot en hållbar livsstil

Som Certifierad Permakulturdesigner och vice ordförande i naturskyddsföreningen hjälper jag dig gärna med råd och inspiration mot en hållbar livsstil. Bli gärna medlem hos oss på Naturskyddsföreningen och häng med oss ut på exkursioner och utflykter!

 

 

Social Media

Follow Along