Bygg din egen Örtspiral

PERMAKULTURBLOGGEN

Written by M Lewis

17 juli, 2019
Permakultur

För bin &  Framtid

HÅllbart trädgårdsliv

Örtspiraler för både mat och husrum

Örtspiralen planerades enligt permakulturdesign (som är ett sätt att leva/bygga/skapa/odla i samklang med naturen och dess kretslopp) 2016-2017 och började byggas sommaren 2017. Perenna örter planterades i spiralen.
 
Fick fina örter hela sommaren 2018 trots den extremhöga värmen utan att behöva vattna,… kändes som en rikedom då allas vattennivåer va låga och vi hade bevattningsstopp i trädgårdarna.
 
I år 2019, på våren när snön försvunnit kröp det fram insekter som övervintrat i spiralen och vårsolen väckte sedan alla örter till liv. Sommaren 2019 står nu örtspiralen i full prakt igen, och inget vatten mer än regn har skapat detta…!

 

Förutom örtspiraler finns det massor med annat du kan göra för att rädda bina – besök operation rädda bina för att läsa mer! Har nedan finner du både länk till rädda bina och ett galleri av bilder som visar hur du bygger din egen örtspiral. 

 

Livsstil

Inspiration mot en hållbar livsstil

Som Certifierad Permakulturdesigner och vice ordförande i naturskyddsföreningen hjälper jag dig gärna med råd och inspiration mot en hållbar livsstil. Bli gärna medlem hos oss på Naturskyddsföreningen och häng med oss ut på exkursioner och utflykter!

 

 

Följ Permakulturbloggen

Kategorier

Permakultur Nyhetsbrev

Skapa en permakulturdesign

För att göra det enklare för dig att skapa en design över din plats har vi gjort en arbetsbok som är ett fantastiskt verktyg att använda dig av när du går våra Online kurser eller om du skall gå en PDC kurs på annan ort och önskar en egen smart arbetsbok.

Här nedan en liten glimt av bokens innehåll…

Missa inte våra kurser

You May Also Like…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

0 kommentarer

Social Media

Follow Along